Pompnet, dé website over insulinepomptherapie

{{Message}}

Vergoedingen

Ja, een insulinepomp wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Het is wel belangrijk dat de behandelend arts een machtiging aanvraagt bij de zorgverzekeraar of bij de leverancier voor de verstrekking van een insulinepomp. Deze aanvraag moet voorzien zijn van een medische indicatie.

Vanuit de basisverzekering wordt er eenmaal per vier jaar een insulinepomp vergoed. Voor producten als bloedglucosemeters en dergelijke gelden andere voorwaarden. Bekijk daarvoor het reglement hulpmiddelen van de zorgverzekering. Let erop dat de vergoeding per patiënt/zorgverzekering/insulinepomp/situatie kan verschillen. 

De insulinepomp wordt in bruikleen uitgereikt. Indien er na vier jaar een nieuwe pomp wordt besteld hoeft de oude meestal niet retour, het wordt dan het uw eigendom. Veel patiënten bewaren deze oude pomp als reservepomp of nemen deze mee op vakantie.

Mocht er onverhoopt iets gebeuren met uw insulinepomp tijdens de vier jaar dat deze vergoed wordt, zal de garantieregeling van uw leverancier of fabrikant aangesproken worden. In de meeste gevallen betekent dit dat u een nieuwe pomp krijgt.