Pompnet, dé website over insulinepomptherapie

{{Message}}

Wat is er eigenlijk nog mooier dan hardlopen?

‘Laat in de avond loop ik nog tussen de velden door op mijn net nieuw gekochte Zoot triathlon schoenen. Bedenkend wat de begin bloedsuiker was, bereken ik hoeveel kilometer ik nog kan zonder een hypo te krijgen. Wat is er eigenlijk nog mooier dan hardlopen? “Niks!” Verstand in veel van de gevallen op nul en gaan.

Het aanschaffen van nieuwe schoenen doe ik altijd bewust bij één van de betere hardloopzaken om zo voetwondjes en blaren zoveel mogelijk te voorkomen. De schoenen mogen ook niet ouder zijn dan twee jaar, want dan zal de schoen geen demping meer hebben. Vaak is er in de lip van de schoen af te lezen wanneer de schoen is geproduceerd tel hierbij twee jaar op en dit is de uiterste houdbaarheidsdatum.

Tijdens het hardlopen neem ik met enige regelmaat een dextro en vul waar nodig aan met langwerkende koolhydraten. Niet dat ik een kameel ben die complete voedsel voorraden meeneemt tijdens het lopen, maar twee rollen dextro en wat hartigs dat past prima.

De juiste training bestaat natuurlijk uit een warming-up en cooling-down. Met diabetes heeft dit als voordeel dat je bloedsuiker beter kunt reguleren doordat de energie niet met een klap vrijkomt uit de spieren. Als de training afgelopen is een cooling-down betekend betere afvoer van de vrijgekomen energie en dus betere bloedsuikers op langere termijn. Tijdens de training heb ik mijn basaal altijd op -80% en na de training neem ik een groot deel van gemiste insuline weer in met een bolus. Dit is natuurlijk erg specifiek en het is uitkiemen wat het beste werkt. En dan moet het goed gaan, nou ja een hypo kan de beste overkomen.’ – Hein Loh

Hein schrijft regelmatig blogs over zijn leven. U vindt ze op http://heinloh.nl.

Geert's ervaring over fietsen

"Mijn pomp vangt het prima op."

Lees meer

Ervaringsverhalen

Hiernaast staat nog een ervaringsverhaal.
Wilt u meer lezen over ervaringen met andere onderwerpen? 

Klik dan op onderstaande button.