Pompnet, dé website over insulinepomptherapie

{{Message}}

Soorten insulinepompen

Er zijn twee soorten insulinepompen te onderscheiden, een patch pomp en een conventionele pomp. De eerste afweging voor een insulinepomp is daarom ook deze keuze. 

Patch insulinepomp

Een patch insulinepomp is een draadloze insulinepomp die direct op de huid vast zit, waarbij geen aparte infuusset met een slangetje nodig is. Een patchpomp plaatst u vast voor meestal 3 dagen, omdat de pomp als het ware op uw huid vastgeplakt zit. De pomp kan ook niet losgekoppeld worden.

Conventionele insulinepomp

Een conventionele pomp is een insulinepomp die met een infuusset de insuline onderhuids afgeeft. De infuusslang verbindt de naald met de pomp. De lengte van het slangetje varieert van zeer kort tot zeer lang. De pomp kunt u in de broekzak, bh of in een speciaal hoesje meenemen.
Voor het kiezen van de insulinepomp die het beste bij uw wensen past, kunt u de keuzehulp doorlopen. Door het stellen van enkele gerichte vragen komt er een advies uit die u mee kunt nemen naar uw zorgverlener. Tijdens een consult kunt u het advies en uw voorkeuren bespreken.

Welke pomp past bij mij?

Overweegt u om over te stappen naar insulinepomptherapie maar weet u nog niet welke insulinepomp bij u past? Er is zoveel keuze. We helpen u graag op weg om de insulinepomp te kiezen die het beste bij u past. 

Producten

Alle insulinepompen op een rij. Specificaties, toebehoren en handleidingen zijn allemaal op deze pagina te vinden. Ook video's over het gebruik van de betreffende insulinepomp zijn erin opgenomen. 

Veelgestelde vragen

In onze veelgestelde vragen kunt u veel informatie vinden. De vragen die de meeste patiënten hebben zijn hierin gebundeld.