Pompnet, dé website over insulinepomptherapie

{{Message}}

Welke insulinepomp past bij mij?

Overweegt u om over te stappen naar insulinepomptherapie maar weet u nog niet welke insulinepomp bij u past? Welke kiest u dan? Er is zoveel keuze. Wilt u een insulinepomp met een infuusslang, vindt u het belangrijk dat u de insulinepomp kunt combineren met glucosesensor, wilt u een afstandsbediening of vindt u dat niet belangrijk? We helpen u graag op weg om de insulinepomp te kiezen die het best bij u past.

Daarom hebben we een groot aantal vragen voor u op een rij gezet. Zodat u een helder beeld krijgt van wat u belangrijk vindt. Met dit in uw achterhoofd kunt u gebruik maken van onze keuzehulp en samen met uw zorgprofessional de pomp kiezen die het beste bij u past.  

 • Wilt u een kleine pomp, wat mag de pomp maximaal wegen en vindt u de kleur belangrijk? Hoe groot en duidelijk wilt u de display? Als uw zicht minder is, is een groot display handiger voor u.
 • Heeft u voorkeur voor een pomp met een infuusslang of voor een pomp die zonder slangetje op uw lichaam wordt aangebracht?
 • Wilt u de pomp combineren met een continue glucosesensor? Een glucosesensor wordt op het lichaam gedragen en geeft 24/7 zicht op de actuele glucosewaarde. 
 • Wilt u een afstandsbediening  voor het toedienen van een bolus (insulinedosis)? 
 • Wilt u gebruikmaken van een boluscalculator, een hulp voor het berekenen van uw insulinedosis (bolus) op basis van de koolhydraatinname en insulinebehoefte?  
 • Wat is uw dagtotaal aan insuline? En, gebruikt u grote hoeveelheden per uur en voor de bolus of juist hele kleine? Het is belangrijk te kijken naar de minimale en maximale basale insuline-afgifte per uur en de instelling van de bolusafgifte. 
 • Hoeveel basaalprofielen wilt u gebruiken en wilt u deze regelmatig wijzigen? Dit is belangrijk als u onregelmatig werkt, veel reist, of een andere ritme heeft in het weekend.  
 • Hoeveel eenheden insuline kan de pomp bevatten? Belangrijk om te weten om vaak vullen van de pomp te voorkomen als u veel insuline gebruikt. 
 • Welke bolusopties vindt u belangrijk? Een standaard, een vertraagde en/of gecombineerde bolus? Dat kan handig zijn bij voor bijvoorbeeld maaltijden die later voor hogere bloedglucosewaarden zorgen, zoals vetrijke maaltijden. 
 • Hoeveel gegevens wilt u terug kunnen zien op de pomp? Heeft uw pomp veel  geheugencapaciteit nodig? 
 • Zwemt u vaak en wilt u een waterdichte pomp? Hoe lang kan die pomp onder water?  
 • Is het voor u zinvol als de pomp aangeeft hoeveel insuline er nog actief is in uw lichaam (Insulin on board)? 
 • Koppelt u de pomp vaak af? Dan is een luer-lock koppeling handig voor u. Deze kan met vrijwel alle infuussets gecombineerd worden. 
 • Wat zijn de mogelijkheden van de software die bij de pomp wordt geleverd? Is deze gemakkelijk uit te lezen en geeft deze duidelijke overzichten?  
De keuzehulp helpt u deze en andere vragen te vertalen naar de insulinepomp(en) die het best bij u past.

Soorten insulinepompen

De eerste afweging die gemaakt moet worden is welke soort insulinepomp uw interesse heeft. Een conventionele pomp of een patch pomp?

Producten

Alle insulinepompen op een rij. Specificaties, toebehoren en handleidingen zijn allemaal op deze pagina te vinden. Ook video's over het gebruik van de betreffende insulinepomp zijn erin opgenomen.

Veelgestelde vragen

In onze veelgestelde vragen kunt u veel informatie vinden. De vragen die de meeste patiënten hebben zijn hierin gebundeld.